1 Eylül 2007 Cumartesi

NİHAYEEEEEEEET



Murat'ın balık merakını bilmeyen kalmadı artık ama bir de yakalayabilse :))) Son 2-3 aydır gidip gidip eli boş...hadi boş demeyeyim de küçücük birkaç balıkla dönüyordu.Artık espri konusu bile olmuştu aramızda "ben bu balık işinden şüheleniyorum.Ya tutup başkalarıyla yiyorsun yada balık malık bahane kimbilir nereye gidiyorsun.Gelirkende kıyıdaki balıkçılara Abi 2-3 tane verde evdekiler inansın diye numaralar yapıyorsun"diyordum.Murti de çok kızıyordu."ya şu büyüklükte kaçtı bu büyüklükte kaçtı"diyordu.Hani kaçan balık büyük olurmuş ya...:)))
Yaaaa Murti kızma sakın.Şaka yapıyorummmm.

Ve sonunda Yüce Allahım bana bugünleri gösterdi:))Murti elinde koca bir poşetle geldi.Üstelik bölüşmüşler birde.Yani anlayacağınız akşam bizde balık vardı.Ama masaya oturuşumuz 21:00 de ancak gerçekleşti.Balık getiriyorum diye aradığında hemen bir mısır ekmeği yaptım.Turşu kavuracaktım ama fasülye turşum bitmiş bende biber turşusu çıkarttım bir de salata yaptım.Ama malum karanlıkta net çıkmıyor diye resimleyemedim.Sadece balığı kızarırken çekebildik.

Murti ne yazacaksın diye sordukça ben biliyorum yazacağımı dedim durdum.Eminim yazıyı okuyunca kızacak.Hakkını yememek lazım geçen yıl da çok yakalamıştı.Ama bu yaz biraz kısmetsiz geçti.Onun yerine balıkçıda yedik balıkları...

Haaa unuttum anlatmayı size ;evlilik yıldönümüzün olduğu akşam da arkadaşım Nesrin "ben bakarım Ege'ye siz başbaşa yemeğe gidin " dedi.Bizde deniz kenarında bir balıkçıya gittik.Ege'yi evde bıraktık ya ,belli bir saatten sonra çocuk özledi bizimki.Balıkçıdaki 2 çocuğa bakıcılık yaptı bütün gece.Çocukların anneleri rahat rahat oturdu.Bizde evlilik yıldönümümüz olduğunu oğlumuzu evde bıraktığımızı anlattık.Kadıncağızlar daha çok üzüldü.Çocukları geri çağırdıkça onlar bizim masayı mesken tuttu.Giderken kapıya kadar geldiler arabayla uzaklaşana kadar by by diye Murat'a seslendiler.Yani kısaca başbaşa falan kalamadık.Ayrıca o gece balık yedik, 2 gün sonra tekrar balık yedik.Ve bu sabah 5 te tekrar balığa gitti.Bir süre balık malık istemiyoruuummmm.

Ayrıca tarif vermiyorum.Balıklar temizlenip unlanır ve mümkünse bir kocadan yardım alınarak kızartılır.Ya birde ocağı batırmadan kızartan koca bulmak lazım onu söylemeyi unuttum.
Afiyet olsun

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Ohh ohh maşallah, harika görünüyorlar çıtır çıtır..:)

Murti en sonunda öğrendi balık tutmayı desene, rastgele Murti rastgeleee...:)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

:))) Serpil pek güldüm yıldönümü akşamında yaşadıklarınıza, neşeli geçsin tüm yıllarınız...
Balıklar şahane görünüyor. Bizim Çoluk ta çok güzel alır balıkçıdan bu arada :))
Sevgiler...

NiNo dedi ki...

:D canim valla bu sene balik yonunden benim babam cok kismetliydi :D sizin kacirdiklarinizi babammi yakaladi nedir aliagada :D bu arada evlenme yildonumuzu kutluyorum tekrardan :D ve nice mutlu yillar bidaha cocugu evde bnirakmayin :D opt

Adsız dedi ki...

Merhaba annemlerde balik hastasilar.Turkiyeye kesin donus yaptilar ve turkiyeye annemlerde kaldigimiz sure icinde 3 hafta icinde her iki gunde bir balik yeriz mecburen:).Sokakta taze satan balikci doner doner annemlerin kapisinin onunde park ederdi:) esimle bakar ve "balikcimizda geldi derdik" ogun yemekte balik yemedigimizi annem gorunce uzulurdu disardaki yemekler benim yemegimden daha mi lezzetli diye.Bu aralar balik yapmadim zamani da geldi sanirim dusundukce annemn mis gibi baliklari geliyor aklima:).
Evlilik yildonumuz kutlu olsun nice nice yillara hep boyle mutlu olun.
iyi pazarlar

Adsız dedi ki...

merhaba sitenizi çok beğendim.helede bir karadenizli olarak balıkları görünce neler hissettim tahmin edersiniz.üstelikteaylardır balık yemedik:(
ayrıca etkinliğinize nasıl katılıyoruz?bilgi verirseniz sevinirim.şimdilik hoşçakalın sizleride bloğuma beklerim.

BALDAN TATLI dedi ki...

Afiyet şeker olsun. Taze yakalanıpda yenilen balığın lezzeti bir başka oluyor hani. Yakalanıp hemen kızartılıverecek. Balık tutmak resmen bir hastalık. Benim dayımda aynı şekilde. Balık tutarken kendilerinden geçiyorlar anlamak mümkün değil maalesef. Afiyet şeker olsun. Benim özel bir tavam var balık için. Kapağıda tam tavaya göre. Çok azda zeytinyağı ekliyerek kızartıyorum ve kapağını açmıyorum. Ocakta böylelikle batmıyor. Sevgiyle kal.

Cafe Gusto dedi ki...

Semracığım bloğunun adını yazarsan seni ziyaret edebilirim.
sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Emel bir yerde okumuştum.Balık insanın mutluluk hormonlarını çalıştırıyormuş.Bilmem doğru mu?Belkide balık seven birilerinin uydurmsıdır.Ama beni mutlu ediyor.
Beni yemek eşimi tutmak mutlu ediyor desem daha doğru olacak.sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Baldan tatlı arkadaşım keşke benim de böyle bir tavam olsa.Beni balık yaptıktan sonra temizliği çok rahatsız ediyor.sevgiler...

Adsız dedi ki...

yazdığımı zannediyordum ama tekrar yazmamışım sanırım.:(
semramutfakta.blogspot.com

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Semra teşekkür ederim.Ziyarete geleceğim.
sevgiler...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

teşekkür ediyorum aradığım sorunun cevabını vermişsin.pc de pek acemi değilim ama bu blog işinde sanırım acemi sayılıyorum kendi kendime çözmeye çalışıyorum:)şimdilik hoşçakal.

Adsız dedi ki...

olamazzzzzzzzzzzzzzzzzzz olamazz müdürüm ne yaptınız siz böyle mahvettiniz beni bunlar çok güzel görünüyor murat beyin de sizinde elinize sağlık demek istiyorum ama ... tüm iş performansım şu an mideme takılı kaldı hernedense ..cumartesiden beri canım balık istiyordu bunları görmeseydim keşke :(

Adsız dedi ki...

Offf Offff Bilgimin mısır unlu hamsi tavasııı offff !!!
Ellerine sağlık Serpilcim..

pervin dedi ki...

sevgili serpil balıklara bayıldım nasılda özlemiştim balık yemegi tatilde bir iki kere çupra yemiştik bu sene inşllah balık bol olur balıkları görünce canım çok çekti en kısa zamanda yapıcam ellerinize saglık.yıldönümünüz kutlu olsun. meze etkinliginize bende katıla bilirmiyim sevgiler

lezzetlilerim dedi ki...

Immmmmmm nefiss;
ELLERİNE SAĞLIK EŞİNİNDE SENİNDE CANIM. ARTIK BALIK MEVSİMİDE AÇILDI BOL BOL YERİZ İNŞAAALAH.

etki alanı dedi ki...

Fazla balıkları seve seve alırım
ben de balık sevenlerdenim.
Ama ben kızarmış balık haricinde yiyemiyorum.Malumunuz diyette olunca kızartma eve girmiyor.
Oğlumla ton balıklı sandviçler yapıyoruz.
Görüntülere iç geçirmemek elde değil.Eh!Afiyet olsun...
Tütü

Bocuruk dedi ki...

Dün baktığımda sayfana bu fotoğrafı görüp akşama kadar da unutamayınca, alışverişe gittiğimiz marketten sizin balıklarla pek alakası olmayan bir balık almak zorunda kaldım. Böylesi yoktu ne yapayım:( Yine de alışveriş dönüşü herkesi bekletip, balıkları pişirdim ve yedik. Ama ben senin tavadakilerden istiyorummm! Ellerine sağlık ikinizin de:)
Sevgilerimle...

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Burçin teşekkür ederim hamsi zamanı da yapar resimlerim inşallah.
Pervinciğim meze etkinliğine blog sahibi olan hatta olmayan bile olabilir herkes katılabilir.
Azize inşallah bol bol yeriz balık hem çok sağlıklı hemde yemesi bana haz veriyor.
sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Etki alanı kilolu olmak ve rejim yapmak nedir iyi bilirim çok sinir bozucu.
Sevgili Elvan buyur gel bir tavada sana kızartırım
sevgiler...