17 Eylül 2007 Pazartesi

Aperatif ve mezeler




Herkesin tariflerini yayınladım ama kendi tariflerimi yeni yazmaya başladım.Beni mazur görün malum çok işim vardı.Güzel bir etkinlikti.Herkesin ellerine sağlık..



ARNAVUT CİĞERİ








Malzemeler:

1/2 kg Ciğer
1 kase un
tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi karıştırın ve kızartın.Kızartırken un sebebiyle birbirine ciğerlerin ayrı ayrı olmasına özen gösterin.
Afiyet olsun...



CİPSLİ TAVUK


Bu tarif körili lezzetleri sevenler için ideal.Günlerinizde de salata yerine yapabileceğiniz hoş bir lezzet..




Malzemeler:
1 adet Haşlanmış ve ince ince tiftilmiş Tavuk Göğüs
1 Paket Panço tarzı üçgen cips
mayonez
2 vaya 3 çay kaşığı köri
isteğe göre tuz

Hazırlanışı

Tiftilmiş Tavukları derin bir kaba alın.Cipsleri küçük küçük kırın.(Ben paketi açmadan kırıp sonra içine ekliyorum.)Cipsin yarısını tavuğun içine atın diğer yarısını üzerine süsleme yapacağımız için ayırın.malzemenin aldığı kadar mayonez ekleyin.Ama sıvı olmayacak katı bir görüntü olacak.İçine köriyi ilave edin.Lezzeti hoşa gidecek kıvama kadar atabilirsiniz.Damak tadı herkesin farklı oluşu sebebiyle bu miktar değişebilir.Servis kabına bu karışımı aktarın üzerini düzleştirin ve kalan cipsi üzerine serin.
Ben bu şekilde içini göremediğiniz için size ayrı bir fotoğraf daha sunmak istedim.Aşağıdaki fotoğraftan kıvamını daha iyi anlayabilirsiniz.
Kısa bir not: Eğer tavuğu misafirler gelmeden hemen önce yaparsanız yerken içindeki cipsin kıtırlığı ağza geliyor.Ama bekledikçe yumuşuyor ve gevrekliği kalmıyor.




Afiyet olsun




KIRMIZI BİBER SALATASI


Sanırım hemen herkes kırmızı biberi seviyor.Gelen tarifler ilk günlerde sadece kırmızı biberli olanlarıydı.Sonradan aralara serpiştirdim.Bende kırmızı biberli bir salata hazırladım.Genelde her yaz kırmızı biberi közleyip zarını alıp temizler doğrar ve derin dondurucuya kaldırırım.bir misafir gelince yapılacak en kolay meze olarak düşünmüşümdür hep.Közlemesini benim bir arkadaşım fırında yapıyor.Benimse yıllar önce Migros'tan aldığım Közlematik adında basit ama pratik bir kabım var.Bütün közlemeleri onda yapıyorum.
Gelelim tarife...

Malzemeler:
Dilediğiniz kadar kırmızı biber
2-3 diş sarmısak
zeytinyağı
(isterseniz közledikten sonra sarmısaklı yoğurtlada tüketebilirsiniz.)



Hazırlanışı:
Közlenmiş biberleri temizleyin ve doğrayın.Üzerine gönlünüzce sarmısak ve zeytinyağı ilave edin.Karıştırıp servis kabına aktarın.

Afiyet olsun...




PASTIRMALI HUMUS


Pastırmalı Humusu yıllar önce ilk Adana'da yemiş ve çok sevmiştim.Aslında pastırmayı çok severim.Ama Murat sevmediği için evlendiğimden bu zamana sanırım 4 yada 5 kez yemişimdir.Sayenizde bende yıllar sonra pastırma yedim ve misafirlere ikram ettim..Cumartesi akşamı annemleri ve erkek kardeşimle eşini iftara davet etmiştim.Yemeğin yanına da bu mezeleri hazırlamıştım.




Humusu aslında düz bir tabakta servis yaptım ama sizlere sunumu güzel olsun diye bu şekilde bir fotoğrafını çektim.Artık biraz daha fotoğraflara dikkat ediyorum.Sayenizde...

Malzemeleri:

1 Su bardağı nohut
1/2 çay bardağı tahin
2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
tuz

Üzeri için
Kırmızı biber
pastırma
zeytinyağı

Nohutları haşlayıp kabuklarını temizleyin.Dövülmüş sarmısak,Tuz,Kimyon ve tahinle birlikte robottan geçirin.Limonun suyunu ve azar azar zeytinyağını ilave edin.
Ben ilk yediğimde kıvamlı bir humus yemiştim o nedenle benim bu hazırladığım da kıvamlı oldu.Bazı sitelerde daha yumuşak hatta sıvı diyebilirim kıvamda olanlarını gönmüştüm.Ben bu humusa elimle yoğurarak şekil verdim.Hazırlanan humusu tabağa alın.
Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biberli pastırmayı ilave edin

Afiyet olsun

KIZARMIŞ YEŞİL DOMATESLER












Yıllar önce filmini izlemiştim Kızarmış Yeşil Domateslerin...Çok da keyif almıştım o filmden sonra hep kızartmayı istedim ama bir türlü kısmet olmamıştı.Nedense tadını ekşi ve tuzlu diye hayal etmiştim.Ama pek umduğum gibi olmadı.Yine de yayınladım belki farklı lezzetler arayanlar olabilir diye...Sanırım Ayşe'de denemiş ve o da aynı kanıya varmış..







Malzemeler:

Dilediğiniz kadar domates ,1 yumurta ,1 kase Galeta unu,Tuz ,karabiber




Hazırlanışı :


Domatesleri ince dilimler halinde doğrayın.Tuz ve karabiber ekleyip bir süre dinlendirin.Daha sonra Önce yumurtaya,sonra galeta ununa bulayıp az yağlı tavada kızartın.


Afiyet olsun...



Ve gelelim son tarife...Bloğuma yeni başladığım günlerden beri arşivde bekleyen bir tarif .Sanırım Fotoğrafını sevmedim.Ama yayınlamak şimdiye kısmet oldu.

Rahmetli yengem çok severdi.Nur içinde yatsın...


Malzemeler


Dilediğiniz kadar temizlenmiş haşlanmış Börülce,2-3 diş sarmısak,1 limonun suyu,Zeytinyağı


Hazırlanışı


Haşlanmış Börülceleri derin kaba alın.Üzerine limon,tuz,yağ ve sarmısağı ilave edin.Hafif hafif karıştırın servis tabağına alın....


Afiyet olsun....

11 yorum:

hatice dedi ki...

Sevgili Serpil, her şey çok güzel ellerine sağlık, sanırım bu etkinlikte mailim ulaşmadı, sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil senin tariflerin de diğer arkadaşlarınki gibi birbirinden lezzetli ve özenli sunumlar olmuş
Sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Hatice Ye#26 APERATİFLER VE MEZELER-II nin sonuna eklendin.sevgiler...

Alev dedi ki...

Sevgili Serpil

Etkinlik icin gonderdigim mailim sana ulasmadimi ? Yoksa bu kalabalikta unutuldum mu :) Oysa son gun o kadar yazmak icin ugrasmistim :)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Karıcığım :)
Bu işin de üstesinden layıkıyla geldiğin için seni tebrik ediyor, bu süreçte beni ihmal ettiğin zamanlar için de seni affediyorum:)
Bugüne kadar senin o minik ellerinden yediğim herbir lokmanın lezzetine de teşekkür ederim.
Lakin, bana bundan sonra da biber tatarı, pembe sultan ve antep fıstıklı beyaz peynir yapmayı da unutmamanı rica ediyorum ve elbetteki içinde patlıcan olan tüm tariflerden.
Bu etkinlik sayesinde ben de bilmediğim mezeleri öğrenmiş oldum. Yapmayı sen öğren tatmayı ben öğreneyim.
Seni seviyorum ellerine sağlık
Kocan Murti :)

Cafe Gusto dedi ki...

Canımmmmmm ne de güzel yazmışsın.Hepsinden yapacağım sana söz..Bende seni seviyorum.

Cafe Gusto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cafe Gusto dedi ki...

Haaa Murti bu kadarcık ihmale değmedi mi yani bak ne güzel arşivimiz oldu.

Adsız dedi ki...

Bu etkinlik de cok güzel oldu,cok ugrastin ama degdi,ellerine saglik serpilcim.

Adsız dedi ki...

canım sana bi ukalalık yapayımda kız bana olur mu. ciğerin arnavutu olmaz. onun danası, kuzusu, kazı veya tavuğu olur. tarifin adı arnavut ciğeri olur. uygur da diyor ki malzemeleri 1/2 arnavut ciğeri yazılmaz. neyse bana kızarken gülmeyide unutma olur mu. seni ve muratı ve egeyi çok seviyoruz. öpüyoruz canım . bye bye. ömür-uygur onur

Cafe Gusto dedi ki...

Benim ukala arkadaşım hem çalışıp hem de etkinliğe ev sahipliği yapmak çok zordu bu arada kendi tariflerimi de aynı zamanda yayınlamalıydım o kada çabuk yazdım ki 1/2 arnavut ciğerini sen söyleyince farkettim ama düzelttim.Aman bir yanlışlık olmasın :)))
sevgiler...