29 Temmuz 2007 Pazar

VİŞNE SUYU

Ege'ye yedirdiğim ve içirdiğim şeyler doğal olunca daha bir mutlu oluyorum.Gerçi bunun içinde şeker var.Birde o sorunu halledersem güzel olacak.
Vişne suyu denemesini ilk kez yaptım.Güzel de oldu.Ama şekeri önce mi atmalıydım yoksa içeceğimiz zaman mı? bilemedim.Belki içeceğimiz zaman olsaydı daha uzun süre mi dayanırdı?bilemiyorum.Fikriniz varsa lütfen belirtin bir dahaki sefere doğrusunu yapalım

malzemeler:
2 kg vişne (temizlenince sanırım 1,5 kadar oldu)
1 kg kadar şeker

Hazırlanışı:
Temizlenmiş vişnelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edin.Vişneler yumuşayıncaya kadar kaynatın.Süzüldükten sonra kevgirde ezip altına inen suyu tekrar tencereye aldım üzerine şeker ilave edip bir taşım kaynatın.İçeceğimiz zaman su ile sulandırıp buz ilave ediyorum.Ege buzun hatırına pek güzel içiyor.
Afiyet Olsun

12 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil'ciğim. Serin serin ne iyi gitmiştir. Çok severim ben de vişne suyunu ve kompostosunu.
Sevgiler,

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
ben de vişne aldım kızıma sıkayım diye. içine de eşimin önerisiyle bal koymayı düşünüyorum. sanırım şekerden daha iyi bir seçenek deneyebilirsin yalnız yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekiyor. Ege'ni de Allah bağışlasın . sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ege'ye afiyetler olsun :)) Ben de dikkat etmeye çalışıyorum doğal tüketimlere...
Ayrıca şişe de sunum da pek şık pek cici:)
Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Serpilcim ellerine sağlık..Serin serin 1-2 parça buzla ne güzel içilirdi şimdi..Walla ben daha önce hiç yapmadım ama büyük ihtimalle senin de yaptığın gibi şekeri yapım aşamasında ekleniyordur..Yoksa içerken içine katınca tamamen eriyip , özleşmez sanırsam.
Nacizane fikrimi beyan etmeden de geçemedim hani.
Walla diyim çok canım çekti..Akşama hazırına talip edelim bari :)

Adsız dedi ki...

Mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.
Sevgilerle…

Serpil dedi ki...

Sevgili Cafe Gusto; öncelikle ziyaretin için teşekkürler. Bende senin sayfanı çok beğendim. Umarım blog arkadaşlığımız devam eder. Üstelik aynı yaşlarda oğullarımız var. seni listeme ekledim bile...

Ferhanca dedi ki...

Tarif güzel ve doğru .Şekeri biraz daha fazla atıp koyulaşmasını beklicektiniz .Vişne şurubu yapmışsınız afiyet olsun..Ben de kızıma kompostu kaynatıp sabahları kahvaltıda içiriyorum..

yusufun annesi dedi ki...

Serpilciğim nefis olmuş bu vişne suyu.Ben daha basitçe kaynatıp sadece suyunu kullanıyordum.Bundan sonra bende senin tarifini uygulayacağım.Egeciğime şeker bal olsun:)
Sevgiler
Şebnem

yusufun annesi dedi ki...

Bu arada vişne suyu harika ama, sunum da ayrı güzel:))

yusufun annesi dedi ki...

Serpilciğim çok uzattım ama, bir şey daha sorucam;
Acaba bu tarifi uygulayarak sıcak sıcak kavanozlara doldursak konserve gibi dayanıklı olabilirmi ve biz bu caaanım vişne şuruplarını açıp kışın kullanabilirmiyiz?Ya da bunun başka bir yolumu var acaba? Ne dersin?

gülriz dedi ki...

Serpilciğim ellerine sağlık. Evde yapılma meyve suları en güzeli kesinlikle, hem sağlıklı hem yararlı. Ege'nin severek içmesi ne güzel. Sevgiler kocaman

Cafe Gusto dedi ki...

Arkadaşlarım hepinize Ziyaretiniz ve güzel övgüleriniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla...