10 Temmuz 2007 Salı

SARMISAKLI EKMEK

Evde biriken bayat ekmekleri değerlendirmenin yolunu buldum sonunda.Sarmısaklı ekmek pek beğenildi.Ege önce fırından eve yayılan sarmısak kokusuna dayanamayıp "Anne ne pişiriyorsun iğrenç kokuyor" dese de ekmekleri bayıla bayıla yedi.Bu da beni çok mutlu etti.
Ekmeğim ortası delik simit şeklinde olan ekmeklerdendi.Dolayısıyla keserken bir kenarı ince diğer kenarı kalın şekilsiz dilimler çıktı.Ben de görüntülerini bloğumda yayınlayacağımı düşünmemiştim.Bazı dilimlerin üzerine de kurutulmuş domates ilave etmiştim.Bu ekmekleri de yemeğe başlamadan acele acele resimledim. 3 tane fotoğraf çektiğim halde ortadaki ekmekteki delikleri farketmedim.Bilgisayara aktarınca gördüm ama bir dilim ekmek bile kalmamıştı yenisini çekecek.Ben de olsun bu ev hali fotoğrafı dedim ve yayınladım.Önemli olan iç güzellik değil mi???? :)

Malzemeler
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tutam kekik
Yeteri kadar ekmek dilimi (benimkisi 20 dilim kadardı)
yapılışı:
Sarmısakları ezin,zeytinyağı ve kekiği ekleyin.Ekmek dilimlerinin üzerine fırça yardımı ile sürün. 200 derece fırında kızarana kadar bekletin.
Afiyet olsun

3 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Serpil çok hoş fikir olmuş bayat ekmek lezzet bulmuş ellerine sağlık
Tabağı tekrar görmek te güzel ;))
Sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil. Ege'nin tepkisine baya güldüm. :))
Sevgiler,

yusufun annesi dedi ki...

Serpil çok nefis olmuş ekmeklerin.Burcunun Fosullu Pürpürümüylede nefis olur:)
Sevgiler
Şebnem