14 Temmuz 2007 Cumartesi

FIRIN MAKARNA



Eşimle öğrencilik zamanımızda bir paket makarnayı haşlar.Sarmısaklı yoğurtlu soslu yapar ve ikimiz yerdik.Ev arkadaşım Esin yemezdi.Sonrasında sarmısaktan tansiyonumuz düşer ağırlık basardı.O ağırlıklar bize yol su elektirik olarak diyemeyeceğim, yağ ve kilo olarak geri döndü.Ama olsun biz makarna seven bir aileyiz.Bu makarnayı selvanın etkinliği için yapmıştım ama ben tarihini 15 temmuz hatırlıyordum .Yanlışmış.Geç kalmışım.Biz de afiyetle yedik.Olsun ellerinize sağlık Selva.

Gelelim tarife:Ben bu kez yarım paketten pişirdim tüm tarifi de yarım pakete göre yazacağım.
Malzemeler
Yarım paket fırın makarna
beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 kaşık un
300 ml süt
1 tutam tuz
7-8 parça salam(isteğe bağlı ben kurumasın diye ekledim.)
Üzeri için dilediğiniz kadar kaşar rendesi



Yapılışı:Tencereye suyu dolduralım Tuz ilave edelim.Kaynayınca içine makarnayı ilave edelim.(ben hiç kırmadan pişiririm.)Pişen makarnaları süzgece alın ve sudan geçirin.

Beşamel sosun hazırlanışı:Ayrı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavuralım.Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim.Çok hızlı hareketlerle çırpalım.genelde topaklanıyor o zaman blendırdan geçiriyorum.)Üzerine tuz ilave edelim koyu muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatalım.Bu sosu ayrı bir kapta makarna ile iyice karıştırın.Daha sonra fırın kabına alın,üzerine kaşar rendeleyin.Ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsuuuunnnn.

4 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil'ciğim.
Sevgiler,

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Başamel sos e makarna mmmm nefis görünüyor Serpil
Ellerine Sağlık
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Serpil'ciğim,çok nefis görünüyor..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

tarif için teşekkür ederim
en sevdiğim yemeklerden biridir
şu an malesef ufak bir tepsinin yarısını yemiş durumdayım :D
bu arada karabiber de çok yakışıyor