27 Temmuz 2007 Cuma

ŞEFTALİLİ KEK



Sanırım şeftalili kek yapmanın tam zamanı ....Gerçi ben şeftalileri dilimleyip şokladıktan sonra küçük küçük paketleyip dondurucuya atıyorum.Böylece kışında bu kekten yapabiliyorum.

Bu kekin yapımı çok kolay evdeki malzemelerden kolayca yapılabilir.Hatta ben denemedim ama başka meyvelerdende yapılabilir.

Gelelim tarife


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt(ben bu kez 3 kaşık kese yoğurdunu sulandırarak yaptım ama normal yoğurdum bitmiş o nedenle)
2 su bardağı un
vanilya
kabartma tozu
2 yemek kaşığı damla çikolata


Hazırlanışı

yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ ve yoğurdu da yumurtalara ekleyin biraz daha çırpın.Vanilyasını ilave edin.En son unu ve kabartma tozunu birlikte eleyip biraz mixerle çırpın.

En son damla çikolataları karışıma ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.Yağlanıp unlanmış 150 derece ısıtılmış fırına verin.Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun....

9 yorum:

Duygu dedi ki...

Merhaba:)
Esimin annesi seftaliye bayiliyor. Aklimdaydi kac gundur nasil bir sey pisirsem diye dusunuyordum, buldum! seftalili kek;)Ellerine saglik
sevgiler

yusufun annesi dedi ki...

Serpilcim nasıl yani şeftaliyide mi şokluyorsun?Vallahi bravo:)Kek enfes hakikaten.Ellerine kollarına sağlık:)Yaa şu şeftali şoklamayıda ayrı bir post olarak açıklasan bize ve bildiğin başka meyveler varsa onları?ÇOk ilgimi çektihakikaten:)
Sevgiler:)
Şebnem

Adsız dedi ki...

Bu cafe harika bir cafe. Gerçekten açılmalı şöyle yakınlarımızda. Ellerine sağlık... www.akcahan.blogspot.com

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Serpil ellerine sağlık nefis bir keke benziyor. Hakkaten şeftaliyi dondurucuda muhafaza etmek te süper fikir. Durmaz gibi gelirdi bana hep demek işin sırrı şoklamaktaymış. Paylaşımın için teşekkürler...
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Pişti olmuşuz Serpilcim ama benim tarif farklı ellerine sağlık. Senin kekinde çok güzele benziyor. Neyseki evde varda isteğimi böylece köreltiyorum. Şeftaliyi nasıl şokladığınıda merak ettim . Yolu yordamını anlatabilirmisin.Sevgiler..

lezzetlilerim dedi ki...

SERPİL HANIM ENFES DOĞRUSU ELLERİNE SAĞLIK
HOŞÇAKAL

Adsız dedi ki...

cafeniz ne kadar da hoş:)) eminin yaptıklarınızın tadıda cok hostur
sevgıler
fıdan

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Duygu,şeftali sevenler için oldukça kolay bir pasta.
sevgili Şebnem şoklama işini senin bloğundaki yorumuma yazdım.
Sevgili Akçahan cafemize her zaman bekleriz.
Sevgili Burcu paylaşarak hepbirlikte yeni şeyler öğreniyoruz
Sevgili Selda eminim senin kekin de çok lezzetli olmuştur.
Sevgili Azize bloğumu ziyaret ettiğin için teşekkür ederim.
Fidancığım sen de hoşgeldin
hepinize teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Elinize sağlık, güzel görünüyor...
ama şeftaliyi hamura mı karıştırıyorsunuz? altına veya üstüne mi döşüyorsunuz? orasını anlayamadım.