31 Mayıs 2007 Perşembe

YALANCI PİZZA

Bu yemek benim öğrencilik yıllarımın special'iydi.Ev arkadaşım Esin'le hafta sonu kahvaltılarına çok özenirdik.Her zaman olmasa da ayda 1-2 hafta sonu mutlaka pişirirdik.Hatta misafir geldiğinde daha bir özenle hazırlanırdı.Ne güzelmiş meğer o günler.Hayat ne kolay ne güzeldi.Üniversite yıllarım çok güzel geçti.Dostluklarım da öyle kalıcı oldu.Herşeyi herkesi çok çok özlüyorum.Neyse gelelim tarife bu pizzayı geçen pazar kahvaltıya hazırlamış ve görüntülemiştim.Malzemeleri arzuya göre değişebilir ama benim hep standarttır.
Malzemeler

2 adet patates
5-6 sosis
rendelenmiş kaşar
2 adet yumurta

yapılışı
Patatesler küp küp küçük küçük doğranır.Tavaya sıvıyağ dökülür kızdıktan sonra patatesler kızartılır.Yağın fazlası tamamen süzdürülür.içine yuvarlak yuvarlak doğranmış sosisler ilave edilir.Biraz da beraber kızartılır.Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır.Tavaya gezdire gezdire hiç boşluk kalmayacak şekilde yumurta dökülür.Yumurtalar pişince ocak kapatılır ve rendelenmiş kaşarla tamamen üstü örtülür.Üzerine bir kapak kapatarak kaşarın erimesi beklenir.

Afiyet Olsunnnn....



5 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Güzel olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

Unknown dedi ki...

Merhaba sitenizi burçine yazdığınız yorumdan gördüm gelip ziyaret etmek istedim..Hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz güzel şeyler paylaşmak dileğiyle...

Adsız dedi ki...

sevgili eski ev arkadaşım..
yalancı pizza nasıl unutulur...arada nadiren de olsa aklıma gelir ve yaparım..dediğin gibi ne güzel, ne tasasız yıllardı..özlememek mümkün değil..
Esin

Cafe Gusto dedi ki...

Esinciğim
Senin bloğumu takip ettiğini bilmiyordum.Çoook sevindim.Seni ve yaptığımız kahvaltıları özledim.Hani özlem ayılıpda başlayana kadar bizim iştahla bitirdiğimiz kahvaltıları...
Seni seviyorum kendine iyi bak

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Zerrin ve Perihan
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sevgilerimle..