28 Haziran 2007 Perşembe

PASTANE POĞAÇASI

Ege'nin kahvaltı problemini bilmeyen kalmadı.Sabahları yuvada çok az yediği için evden çıkmadan birşeyler yedirme ihtiyacı hissediyorum.Bu poğaçaları da onun kahvaltısı için hazırladım.Bu tarifi ilk kez denedim.Yumuşacık pastane poğaçası oldu.Gelelim tarife
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ
4,5-5 bardak kadar un
1 yumurta sarısı
Toz şekerle mayayı eritin.Su,süt,yağ,tuz ilave edin.Ununu yavaş yavaş ekleyin.Birden eklerseniz sert bir hamur olabilir.Bu poğaçanın en büyük özelliği yumuşak bir hamur olması.Ben 4,5 bardaktan biraz fazla koydum o nedenle 4,5 veya 5 bardak dedim. Hamurun üzerini örtün 15-20 dakika kabarmasını bekleyin.Havalar öyle sıcakki hemen mayalandı.Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine cevizden biraz büyük parçalar halinde aralıklı dizin.Onlar tekrar kabarıyor tepsiyi kaplıyorlar ben o hataya düştüm.Şekil 2 de görüldüğü gibi

45 dakika bekleyin kabaran poğaçalara yumurta sarısını çok hafif hareketlerle sürün.(dilerseniz yumurta yerine yoğurtta sürebilirsiniz...)250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Çok çabuk pişiyor dikkatli olun.Pişen Poğaçaların üzerine temiz bir havlu örtün.Biraz ılınınca servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

6 yorum:

yusufun annesi dedi ki...

Serpilciğim ellerine sağlık.Nefis görünüyor bu pufidik poğaçalar.Ege'ciğimede afiyetler olmuştur inşallah:)

Adsız dedi ki...

bende sımdı bu pogacaları denıcem hamurun kabarmasını beklıyorum ama yalnız cok cıvık bır hamur oldu verılen ölculerle yagı fazla gıbı geldı bana ama kabarsında bı bakalım :)piştikten sonra asıl yorumumu yapıcam :) (bursa dan pınar..)

Adsız dedi ki...

1. denememde basarısız olsamda 2. denememde harika oldu :)emegıne sağlık..

Cafe Gusto dedi ki...

Pınarcığım ellerine sağlık.Beğenmene sevindim.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

yarın misafirlerime yapacağım,tarifi çok beğendim eminim güzel olucak teşekkürler.hatice.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Hatice ununa çok dikkat etmek gerekiyor oldukça yumuşak bir hamur olacak.Keşke önce kendinize deneseydin.Kız kardeşim bile eli alışana kadar zorlandı.Ama artık tutturuyor kıvamını.Umarım güzel olmuştur ellerine sağlık..sevgiler..