Sizlere çok kolay bir o kadar da lezzetli bir pasta tarifi vereceğim.Özellikle hindistan cevizi sevenler ki ben bayılırım çok sevecek.Hanımlar yanlız hindistan cevizinin kalorisi çok yüksek ona göre tüketin.Evinide pastaban bulunduruyorsanız,ceviz ve hindistan ceviziniz de varsa acil gelecek misafir için 10 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır.Yanlız vereceğim malzemeler iki katlı pastabanın tek katı için gerekli.İki tabanı da aynı anda hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Gelelim tarifine
Malzemeler
1 adet pastaban
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvıyağ(ben yarım kullandım)
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yapılışı
Pastabanı sulandırılmış reçelle ıslatın.(ben ahududu kullanıyorum bazen de çilek).Ayrı bir kapta diğer tüm malzeme karıştırılıp pastabanın üzerine döşeyin.Biraz kalın gelebilir,pişince inceliyor.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
8 yorum:
Nasıl güzel koktuğunu tahmin edebiliyorum, acil durum tariflerime kaydettim ;)
Merhaba Serpilciğim, o ne güzel birşey öyle. Bol hindistan cevizi, ceviz. Tadı böyle kokosa benziyordur şimdi. Ay ağzım sulandı :))))
Merhaba,Sayfamı ziyaret etmişsiniz öncelikle teşekkür etmek isterim.Bende ziyaretinize geldim.Sayfamda paylaştıklarınız çok doğru hepsine katılıyorum.Bizim yapmamız gereken bildiklerimizi söylemek.Bilmeyenleri eğitmek.Öyle değilmi?.Şimdi blogunuzu inceleyeceğim ama ilk intiba şu,hoş görünüyor.pasta tabanını zamanımız olsada kendimiz hazırlasak.Ama zamansızlık bizi bazen benide kolaya itiveriyor.Evde yapılan herşey beni rahat tüketmeye sevk ediyor.Hani dedikya E ler...ah onlar başımızın çocuklarımızın belası...Ben oğluma hep bunları konuşuyorum ama hazırlarda lezzetli,başa çıkmamız zor olsada cocuklarımızı korumayı bırakmayacağız.En kısa zamanda bahsettiğiniz cafe yi açmanız dileğiyle.Sevgilerle...neriman
Serpil Hn,merhaba;)
Sayfama konuk olmuşsunuz.Sizi ağırlamaktan çok memnun oldum iyi ki tanıştık;)
Samsunlu olduğunuzu gördüm ne güzel!Ben de eşim dolayısıyla Trabzonlu'yum;)
Bu tarife bayıldım hemen denemek istiyorum sanırım tek kat bir pandispanyam var deepfreezede;)
Teşekkürler...Sevgiler...
Merhaba Serpil,
Cafeni Gülriz sayesinde keşfettim. Herşey çok güzel. Çok orijinal bir tarif. Ellerine sağlık. Sevgiler,
Sevgili Hülya
Tanıştığımıza bende sevindim.Pasta göze hitap etmiyor olabilir ama çok leziz.
Sevgilerimle...
Sevgili Neriman
İnsan yaşantısını kolaylaştıran herşey sağlık açısından zararlı.Eskilerin neden daha uzun ve sağlıklı yaşadığını anlamak sanırım zor değil...
Sevgili Esra ve Gülriz
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder