29 Mayıs 2007 Salı

SAÇAKLI MANTI

Bu yemeği eşimin ailesinden öğrendim.Gülben annem Gönen'li o yörede bu yemek aslında ev makarnasından yapılıyor.Erişte gibi değil de daha uzun kesiyorlar.(Gönen deyince aklıma geldi anneannemizin de ellerinden öperim)
Bu erişteden evde kalmadığı zaman Pastavilla'nın yumurtalı makarnasından yapıyorum.Birebir aynısı olmasa da çok benziyor.Belki aranızda bilen ve daha farklı yapan vardır ama ben alıştığım sistemde tarif edeceğim.


malzemeler
2 adet tavuk göğsü (ben 2 adet tavuk budu kullandım)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 paket Pastavilla yumurtalı makarna
kırmızı biber,
nane
sıvıyağ
sarmısaklı yoğurt

Yapılışı:
Tavukların üzerine su ilave edilir.Yumuşayıncaya kadar haşlanır.Tavuklar yumuşayınca ince ince tiftilir.(Tavuğun suyunu da sıcakken tencerede bırakın,o bize makarnaları pişirirken lazım olaracak.Tarifin orjinalinde makarnayı geniş tepsiye alıp ocağa tepsiyle oturtuyorlar.Ama ben tepsi yerine geniş tencere kullanıyorum.)Makarnaları düz geniş tencereye alın.Tavuk suyunu kepçe yardımıyla yavaş yavaş makarnalara ilave edin.Suyu çektikçe azar azar ilave edilecek ve makarnaların pişmesi sağlanacak.Burada önemli nokta tavuk suyunu çok dökersek makarna lapalaşır.Yavaş yavaş yaparsak bir problem olmuyor.Pişen makarnaya haşlanmış nohutları ilave edip servis tabağına alın.Üzerine tavukları serpin.Dilerseniz bu şekliyle yağda kırmızı biber ve naneyi kestirip üzerine dökebilirsiniz.Dilerseniz benim sevdiğim şekliyle üzerine sarmısaklı yoğurt döküp onun üzerine yağ,nane biberi ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Kızım:
Bizim yöresel GÖNEN SAÇAKLI MANTIISINI tanıttığın için teşekkürler,sevgiler.

Cafe Gusto dedi ki...

Annem asıl bana öğrettiğiniz için ben teşekkür ederim
sevgiler