12 Mayıs 2007 Cumartesi

KIRMIZI SOĞAN YATAĞINDA ACI BİBER SOSLU ÇİPURA



BEKLENEN TARİF...

Neden beklenen diyeceksiniz.Bu balığı bu akşam yaptım.Murat'ın üyesi olduğu balikavi.net'te resimleri çoktannn görüntülendi de tarifini bekleyen bir çok üye var.Ama anında görüntü yapıp tarifi veremedim.Malum balık sonrası temizlik uzun sürüyor.
Gelelim tarife;
Biz 3 kişi olduğumuz için 3 adet çipura
sosu için:
2 kaşık soya sosu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
2 ince kıyılmış taze sarmısak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
yeteri kadar tuz

Balıkları yıkadıktan sonra hazırlanan sosu fırça yardımıyla balıkların dışına ve içine iyice sürün.Balıkların içine 1 adet defne yaprağı ve kıyılmış kırmızı soğanı yerleştirin.2-3 saat bu sosta bekletin.
Pişirmeye yakın soğanları ve defne yaprağını içinden çıkartın.Balıkları alüminyum folyaya sarın 200 derece fırında 1 saat pişirin.


Kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın.Acı biber turşusunu ince ince doğrayın.(Benim geçen yazdan yapmış olduğum acı biber turşusu vardı ama turşum yok derseniz kırmızı biber de olur)Önce zeytinyağında soğanları kavurmaya başlayın birkaç dakika sonra içine biberleri ilave edin ikisini bir arada kavurun..
Servis yaparken kavrulmuş soğanları alta serip üzerine balıkları yerleştirin
Afiyet olsun....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel görünüyo,ama yemek lazım zaten balık ya çipura dır yada levrek :)

Cafe Gusto dedi ki...

aşkolsun getirdinizde yapmadık mı?

Taylan dedi ki...

Elinize sağlık. Muratun balıktan arkadaşı ve karşı komşunuz olarak keşke murat balıklar pişince bir el etseydi de bizde bir parça tadına baksaydık :).

Şaka bir yana çok güzele benziyor en kısa sürede denemek lazım.

Cafe Gusto dedi ki...

Bir dahaki sefere buyrun bekleriz.