Size harika bir el açması börekle geldim. Çarşaf böreği de denilen bu böreğin toplamda yapımı 2 saatimi aldı. Çok uzun sürmedi ve sonuç harika..
Malzemeler:
500 gr beyaz un yada 1,5 kavanoz
320 gr su bir kavanozun 4 parmak yüksekliğine gelecek kadar (Kavanozun hacmi 660 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
500 gr kıyma
1 kg soğan
tuz karabiber
Un su tuzu karıştırıp uzun bir hamur elde ettim. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp top top yapıp 20 dakika kadar beklettim. Aslında içinizi önceden hazırlarsanız zamandan tasarruf ediyorsunuz. İçin soğumasını beklemek vakit alıyor.
Bir tavada çok az yağda küp doğranmış 1 kg soğan ve yarım kg kıymayı kavurup, tuz ve karabiberle tatlandırdım. Soğumaya bıraktım.
Dinlenen hamurları bir tabak büyüklüğünde açtım. Bir yüzüne bol zeytinyağı sürüp katladım. 4 hamura da aynı işlemi yaptıktan sonra 20 dakika daha beklettim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder