3 Mart 2021 Çarşamba

MİLFÖY PİZZA



Pazar kahvaltısı için hazırladığım basit ama lezzetli bir tarifle geldim bugün. 
Malzemeler
20 adet milföy
sucuk
rende kaşar
1 adet kapya biber 
1 adet çarliston biber
2 kaşık salça
kekik
domates
1 yumurta sarısı

10 adet milföyün ortasını yuvarlak bir kalıpla kestim. (Kalıbınız yoksa elinizle kare veya yuvarlak kesebilirsiniz.) Yuvarlak açılan milföyü diğer tam olan milföylerin üzerine kapattım. Yuvarlağın boşluğuna resimdeki gibi çatalla kabarmaması için delikler açtım. Salçayı biraz su ekleyerek açtım içine kekik ekledim ve boşluklara sürdüm. Her birinin boşluğuna rende kaşar ekledim. İnce doğranmış biberleri, sucukları ve domatesi ilave ettikten sonra kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derece öncede kızdırılmış fırına verdim. Afiyet olsun



 



Hiç yorum yok: