31 Ağustos 2010 Salı

FESLEĞEN SOSLU BULGUR KÖFTE

YEMEK TARİFLERİ ETKİNLİĞİ 10






MALZEMELER(4-6 kişilik)
2 su bardağı ince bulgur
100 gr köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
kırmızı pul biber,kimyon,karabiber,tuz
kızartmak için sıvıyağ



Bulguru 1,5 bardak kaynar suya koyarak şişmesini sağlayın.Kıyma salça,tuz ve baharatları bulgur şişdikten sonra içine ekleyin .Yoğurun.Un ve yumurtayı ekleyin tekrar yoğurun.Top top köfteler yapın ve kaynamakta olan suya atıp birkaç dakika haşlayın.Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzerek tabağa alın.Toz kırmızı biber katılmış sıvıyağda köfteleri kızartın.Ve servis tabağına alın.Ben bu yemeği cafe zamanında yapıyordum.Pazıyı veya bazende karışık otu soğanla kavurup sarmısaklı yoğutla karıştırıp servis tabağının ortasına otları koyup kenarlarını köfte ile süslerdim çok lezzetli ve çok şık bir sunum oluyor kış gelip pazı çıkınca bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Fesleğenli Sos
3-4 adet rendelenmiş domates
1 adet çok ince kıyılmış biber
kuru yada taze fesleğen
2 diş rendelenmiş sarmısak
tuz,karabiber,sıvıyağ

Önce yağda biber ve sarmısağı biraz öldürün sonra tüm malzemeyi ekleyerek kıvam alana kadar pişirin.Ve köftelerin üzerine dökün.Bu sosu dilerseniz makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz..

11 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım
afiyet bal olsun
sevgiler

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı ve leziz görünüyor.

Saygılar.

Cafe Pepela dedi ki...

Harika görünüyor,en sevdiğim lezzetlerden biri..
Afiyet,bereket,şifa olsun:)
Muhabbetle

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Sevgiler...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Serpil'ciğim,
Bir yanı doğulu biri olarak bulgur ve bulgurdan yapılan herşeye bayılırım. Bu köfte de onlardan biri. Hele fesleğen aromasıyla muhteşem bir lezzettir.
Ellerine sağlık.
Küçük ev de işler nasıl, herşey yolunda mı?
Bol kazançlı güzel günler dilerim.
Sevgilerimle,

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir görüntü
ellerine sağlık canım

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Canın sağolsun Serpilciğim. Hiç üzülme. Sadece sen değil, böyle küçük çaplı bir şeyler kuran bütün arkadaşlarım da hep aynı şeyleri yaşadı.Dönem olarak kötü bir zamana denk geldi sadece. En azından sen denemiş oldun. Bunda da utanılacak hiç bir şey yok. Hayırlısı olsun. Bu bize yaradı. Seni ve tariflerini özlüyorduk. Şimdi tekrar aramızda olmandan mutluluk duyuyoruz.
İzmir'de yaşamaya devam herhalde değil mi?
Kucak dolusu sevgiler,

Unknown dedi ki...

ne denilebilir ki ellerinize sağlık

reyhandan dedi ki...

ellerinize sağlık enfes gözüküyo tamda iftariyelik

dokuzuncubulut dedi ki...

Bulguru da fesleğeni de çok severim, :)) Çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık, sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

enfess görünüyor ellerinize sağlık